kpssb


KPSS B NEDİR ?

KPSS A Kadroları dışında kalan kadrolardır. B grubu kadrolara alımlar 2 yılda bir (çift yıllarda) yapılmaktadır. Lisans mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P3, önlisans mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P93, ortaöğretim mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P94 puan türü ile alım gerçekleştirilmektedir.Kaymakam adaylığı, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadroların dışındaki her kadro KPSS B kadrosudur. Mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS B grubu kadrolarda yer almaktadır.


KPSS B'ye başvuracak adayların girmesi gereken oturumlardan lisans mezunları cumartesi sabah oturuman girecekler. Eğer A gurubu kadrolarda düşünülüyorsa Pazar sabah oturumu ve Pazar öğleden sonra oturumunda girebilirler.

KPSS B kadrolarına girecek olan adayların çözmesi gerekn testler 60 genel yetenek 60 genel kültür sorusu olmak üzere 120 soru çözecekler. Genel Yetenek kısmında 30 Türkçe ve Dilbilgisi; 30 Matematik ve Geometri sorusu çözecekler.